Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η βάφτιση του γιου μου - 5 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα θα αξιωθώ επιτέλους να βάλω τα σχετικά της βάφτισης του Γιώργου, άλλωστε ήταν και ο λόγος της ενασχόλησης με το scrapbooking και τις χειροτεχνίες!
Η βάφτιση κανονίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου 2010 και την άνοιξη άρχισα να ασχολούμαι με τα σχετικά. Το θέμα θα ήταν η θάλασσα και ο πειρατής. Αρχικά σκέφτηκα να φτιάξω τις μπομπονιέρες, μετά τα προσκλητήρια και το βιβλίο ευχών! Και να μπροστά μου η μαγική λέξη ''scrapbooking'', που τότε μου φαινόταν κινέζικη! Όχι ότι τώρα έχω μάθει τα πάντα, αλλά είμαι σε καλό δρόμο!
Το ένα έφερε το άλλο. Τα περισσότερα από αυτά που έφτιαξα έχουν θαλασσινό θέμα (τα πειρατικά τα πήραν οι νονές από κατάστημα). Εκτός από τις μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια και το βιβλίο ευχών, έφτιαξα επίσης ευχαριστήρια καρτελάκια, γλυκάκια για την εκκλησία (cupcakes στολισμένα με ζαχαρόπαστα και γέμιση μαρμελάδα) και το στολισμό για το τραπέζι. Δεν ξέρω τι ευχαριστήθηκα περισσότερο.. (Μήπως τα γλυκά, γιατί ταυτόχρονα έτρωγα κιόλας;) Το καθένα είχε τη χάρη του! Πάντως όταν τέλειωσα, άρχισα να αναρωτιέμαι τι άλλο να φτιάξω. Κι έτσι άρχισαν όλα.
Σας παρουσιάζω λοιπόν όλα αυτά που έκανα με πολλή αγάπη για το μονάκριβο γιο μου! Δεν έχω δυστυχώς φωτογραφίες από όλα..

Προσκλητήριο
(το κείμενο είναι τυπωμένο σε ριζόχαρτο, που βρίσκεται μέσα στο φάκελο και βγαίνει με την αγκυρούλα. Είναι γραμμένο από  τον άντρα μου κι επειδή μέρος του κειμένου φαινόταν εξωτερικά, το έσβησα.) Στο καραβάκι έβγαλα τη λατρεία μου για το glitter! Στο κάτω μέρος έχω βάλει αληθινό δίχτυ ψαράδων, στο οποίο κόλλησα έναν αστερία.




Μπομπονιέρα για τους μεγάλους
(κορνιζούλα σε διάφορα θαλασσινά σχέδια, με δέσιμο τυρκουάζ - λαχανί και τυρκουάζ - πορτοκαλί)




Μπομπονιέρα για τα παιδιά
(χωνάκι με καραμέλες, μπουρμπουλήθρες και μαγνητάκι πειρατή)




Στολισμός τραπεζιών
με γάζες, δίχτυα, κορδόνια και στεφανάκια, στα οποία μετά μπήκαν και μπαλόνια




Τραπέζι ευχών
με το βιβλίο ευχών, κοχύλια, αστερίες, πειρατάκια και γυάλες με κουφέτα και ζαχαρωτά



Βιβλίο ευχών
σε θαλασσινό στυλ με ''ναυτικά'' κορδόνια, κοχύλια, αστερίες και αληθινό δίχτυ.



Και η πίσω όψη


Ο στολισμός του χώρου
με στεφανάκια και τούλινες μπάλες



Κάθε στεφανάκι είχε κι ένα καραβάκι



Η αλήθεια είναι πως ήθελα να φτιάξω κι άλλα, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Κι έτσι οι νονές, η αδερφούλα μου και η ξαδερφούλα μου, πήραν τα απαραίτητα της εκκλησίας από κατάστημα (κλαψ!).
 {Για την ακρίβεια πήγαμε να τα διαλέξουμε μαζί, δε μου χαλάσανε χατήρι! Ευτυχώς είχαμε κοινό (και καλό) γούστο! Ε, φανταστικές νονές; Αν κι εγώ, για να είμαι σίγουρη, επισκέφτηκα και καμιά δεκαριά μαγαζιά, είμαι και λιγάκι μυστήρια! Τα πήραμε όλα με θέμα του αγαπημένου μου πειρατή, εκτός βέβαια από τον σταυρό! Αυτόν μάλιστα, επειδή είμαι και λογικός άνθρωπος, τον διαλέξανε μόνες τους!}
Αυτά για σήμερα! Εύχομαι, όταν αποκτήσω με το καλό το δεύτερο παιδάκι μου, να φτιάξω άλλα τόσα κι ακόμα καλύτερα!


6 σχόλια:

  1. Μπράβο σου Σάντυ. Όλα είναι πολύ προσεγμένα και σικάτα! Πραγματικά μου άρεσαν πολύ. Έχεις κάνει πολύ επαγγελματική δουλειά. Άντε με το καλό και στο δεύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα όλα Σάντυ!!! Και με πολύ γουστο!Το ίδιο θεμα ειχαμε αλλά χωρίς τον πειρατη.
    Τα φιλιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Σαντυ !!! Εκανες πολύ όμορφα πραγματα για μια τόσο ξεχωριστή μέρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα ονειρεμένα Σαντυ μου!!!Να σας ζήσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν όλα αντικειμενικά υπέροχα!!!
    Με πρώτον και καλύτερον τον νεοφώτιστο!!!

    NA ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ!!!!!!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thank you for your comments!